başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
celal şengör'ün dahi diktatör kitabında atatürk ile iran şahı arasında geçen bir olaydan söz edilir.

almanya'da nazi yönetiminin gücü hissedilmektedir, insanlar görüşlerinden ve kimliklerinden ötürü işlerinden olmakta, kamplara gönderilmektedir. okumuş adamların, büyük profesörlerin nazi baskısından kurtulmak ve başka ülkelerde iş bulmak için açtığı bir organizasyon vardır isviçre'de.

o yıllarda atatürk de üniversite devrimi ile ilgilenmektedir. isviçre'deki bu organizasyona bağlı philip schwartz, atatürk'ün böyle bir arayışta olduğunu öğrenince türkiye'ye geliyor ve paşa ile görüşüyor. atatürk: "alanında en iyi olanları istiyorum" diyor ve bir zaman sonra schwartz bir liste ile geliyor fakat diş hekimliğinde mesleğinin en iyisi olan prof. alfred kantorowicz'in adının üstü çizilmiştir. atatürk nedenini merak ediyor, "efendim, kendisi sosyal demokrat olduğundan lichtenburg konsantrasyon kampındadır. reich hükümeti bu adamı bize teslim etmez, bu yüzden listenin ikinci sırasındaki arkadaşı size öneriyorum" yanıtını alıyor, atatürk itiraz ediyor ve almanya'ya mektup yazılıyor.

gel zaman git zaman bir yanıt alınamıyor, bunun üzerine schwartz paşayı vazgeçirmek için yolları aşındırıyor, paşa dönemin dışişleri bakanı tevfik rüştü aras'ı yanına çağırıp reich hükümetine bir nota çekilmesini söylüyor, notada şu iletiliyor: "iki ay mektubumuza yanıt verilmemesi türkiye cumhuriyeti hükümeti'ne kasıtlı bir hakaret midir?"

48 saat sonra kantorowicz serbest bırakılır ve istanbul'a gelir. böylece türkiye'de diş hekimliğinin kurucusu olur.
iran şahının da o sıra diş sorunu yaşadığı öğreniliyor. atatürk, şah'a "majeste, dünyanın en iyi diş hekimi bizim memlekette, arzu ederseniz sizi misafir etmekten memnuniyet duyarız" der, şah bunun üzerine türkiye'ye gelir.

şah'a dolmabahçe sarayı'nda özel diş muayenehanesi kurulur, şah'a yapılan protezin ardından şah memnun kalır ve çağdaşlaşma yolunda hızla ilerleyen türkiye cumhuriyeti devleti komşularına "en iyiler bendedir" mesajı verir.
-dilimize çevirisinde bariz bir rezillik olan charlie and the chocolate factory'de willie wonka'nın babası
-how ı met your mother'da ted'in annesinin sevgilisi, hatta ted'in de ortodontisti
-hangover'da stu price
her diş hekiminin ilk hastasını aldığı bazılarının ilk hastasına isimler bile taktığı yer
Sağlık sisteminin geldiği nokta .10gündür yatak bulamayıp başkalarının 1günde bulduğu...o kadar kuralları çiğneyen insan varken kurallara uymayıp covid olan muhteşem kitleyi eve yollayıp bu insanlara öncelik vermemiz gerektiğini düşünüyorum.Masumlar ölmesin!
Sadece merak ve gözlem için soruyorum çevrede herkes farklı alıyor yazabilir misiniz?
Hangi üniversitede ana bölümlerde kaç hasta bakma barajı var merak ettim. Bilgisi olan hocalarım yazarsa memnun olurum.
Çekilmeden önce doğal dişlerin içinde bulunduğu, at nalı şeklindeki kemik çıkıntısıdır.
(bkz:pedodonti)
bir gün umuyorum ki buraya pedodontist olarak entry girerim. mesleki anlamda benim için en tatmin edici an mutlu bir çocuğun tedavi bitimindeki gülümsemesi. canavar çocuklarla da bi şekilde anlaşacağız artık (bkz:allah sabrını veriyor)
Diş Hekimliğinde kullanılan tüm malzemeler de olması gereken hijyen durumu. Alet üzerindeki tüm bakteri ve virüs patojenlerinin tamamen yok edilmesidir. Bunu kliniklerde otoklav kullanılarak sağlanmaktadır.
Diş hekimliğine başlamadan önce hayatımda hiç kan vermemiştim , serum taktırmamıştım.Lakin geldi çattı 4.sınıf derken kanal tedavilerle dolgularla kana yavaştan başladım alışmaya.Bir süre ameliyata giremedim.Şuan 5.sınıftayım alıştım artık diş çekebiliyorum,ameliyat asisteliğini çok rahat yapıyorum.Kısacası sevgili küçük sınıflar bu tarz iğrenmeleriniz , korkularınız varsa kasmayın kendinizi.İnsan alışıyor bir şekilde.Tabi kana bakamayan biri için doğru meslek olur mu ne kadar severek yapar o sizle alakalı,bölümü yazmadan önce bol bol kan göreceğinizi aklınızda bulundurun.
Hastanın dişlerinin önceki hali ve prosedür sonrası halinin ya yana konup paylaşıldığı sayfalardır. Bu tarz reklamların yasak olduğunu söyleyenler vardır. Ama bendimce bir sorun yok, (bkz:)stalklanası sayfalar
Açıklanmıştır.
Anketlerin aksine sonuçlar daha kötü gelmiş.
Özellikle 90-100 net aralığında ciddi bir yığılma var.
Normalde 80 netlerin "en son girenlerden" olması beklenirken bu sınav itibariyle 86-88 net aralığı bekleniyor.

Katılım sayısının hâlâ normal düzeyde olmasına rağmen sonuçların kötü gelmesinin muhtemel 2 sebebi var.
1-pandemiden dolayı herkes iyi çalıştı ve sınavın seçici olmamasından kaynaklı yığılmalar oluştu.
2- dus a olan bilinç her geçen gün artıyor.bunun en önemli sebebi de sektörün kötüye gidişi.

Emek verip kazanamayan tüm arkadaşlarımıza sabır diliyorum,umarım hak ettikleri yerlere gelirler.

Kazanacak arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.

Henüz girmemiş hazırlanacak olan arkadaşlarımıza da hem şans hem de kolaylıklar diliyorum çünkü 120 soruyla senede tek sınavla sadece çalışmayla yapılamaz bu iş..
Uzmanlık sınavları, bir bilimsel alanda belirli yeterlilikleri sağlamış meslek çalışanlarının alanlarında derinleşmek ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kariyerlerine yol verdikleri ilk basamağı ifade eder. yalnızca akademik düzeyde bir bilgi değil aynı zamanda mesleki beceri ve alakayı da gerektirmektedir. Dolayısıyla akademik kariyerden farklı bir dinamiği bulunan uzmanlık eğitimi, dikkat edilmesi gereken, yerinde ve hayati hamleleri yapmayı zorunlu kılan bir eğitim türüdür.

Diş hekimliğinde uzmanlık yapılabilecek 8 adet anabilim dalı mevcuttur:
- endodonti anabilim dalı
- ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı
- ortodonti anabilim dalı
- pedodonti anabilim dalı
- protetik diş tedavisi anabilim dalı
- periodontoloji anabilim dalı
- ağız, diş ve çene radyolojisi anabilim dalı
- restoratif diş tedavisi anabilim dalı
YDS veya uzunca yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı, 4 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan aşağıdaki yönetmelikle eski KPDS ve ÜDS sınavları yerine geçen ve yılda 2 kez ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil seviye belirleme sınavıdır
üst çenede orta hat üzerinde santral dişlerin gerisindeki bu çıkıntı, üst ön dişlerin diziminde rol oynar.
santral dişlerin insizali-insiziv papilla arası mesafe 8-10mm.